Російські мародери заробляють на «трофеях»

6 квітня 2022 року. 42 день війни росії проти України. Російські солдати, переведені керівництвом армії на самозабезпечення, займаються крадіжками та мародерством. Доходить навіть до кумедних випадків.

З самого початку війни з перехоплених розмов російських окупантів зі своїми родичами стало зрозуміло, що для більшості з них рівень життя в Україні –  недосяжний. Вони щиро дивувалися, що тут скрізь, навіть невеличких селах, заасфальтовані дороги, вечорами є електрика, а люди мають хороші телефони, побутову техніку та одяг.

Тому не дивно, що виганяючи людей з їхніх домівок або вбиваючи їх, загарбники забирали і їхнє майно. Окрім побутової техніки та електроніки – пральних машин, ноутбуків, мобільних телефонів, російські дикуни забирали навіть килими та зривали занавіски з вікон.

Награбоване вони вантажать до своїх автомобілів. Відомі випадки, що для того, аби до автомобілів помістилося награбоване в українських містах та селах добро, російські солдати залишали на полі бою своїх загиблих товаришів – щоб не займали місця.  

Звісно, не всі мародери встигають довезти награбоване до своїх жінок, які, судячи з перехоплених розмов, щиро підтримують чоловіків у їхньому прагненні вбивати та грабувати українців. Тиждень тому були оприлюднені знімки вбитого російського солдата, у якого знайшли кілька десятків золотих обручок та інших прикрас. Журналісти знайшли фото з весілля цього солдата і виклали обидві світлини – мовляв, дружина не дочекається свого чоловіка-мародера з чужими обручками та сережками.

Крім того, мародери змушені ховати награбовані речі від власних товаришів у тилу. Один з окупантів скаржиться дружині, що всі його речі, залишені у таборі в Білорусі, у тому числі, награбовані в Україні, були вкрадені своїми ж.

Тому російські солдати намагаються або продати свої «трофеї», або передати їх до росії. Так, встановлено, що вони переправляють вкрадені в українців речі поштою у білоруських містах через службу експрес доставки СДЕК.

Крім того, у білоруському місті Наровля окупанти облаштували базар, де продають здобуте шляхом мародерства в Україні майно

(пральні та посудомийні машини, холодильники, прикраси, автомобілі, велосипеди, мотоцикли, посуд, килими, витвори мистецтва, дитячі іграшки, косметика).

Один з мародерів навіть намагався продати олімпійку футбольної команди «Динамо» (Київ) з українським тризубом на сайті Avito. В оголошенні він навіть не посоромився вказати, що вкрав цю річ – «забрав як трофей під Броварами».

Спеціалісти вважають, що окрім жаги наживи та бажання «потішити» своїх дружин, російські окупанти мають ще одну вагому причину грабувати та руйнувати українські населені пункти. За словами військового психолога Олега Покальчука, йдеться про катастрофічно низький рівень життя у росії поза межами Москви та Санкт-Петербурга.

Психолог називає це додатковим подразником – руйнуючи та грабуючи українські будинки, загарбники підсвідомо хочуть довести їхнє життя до свого рівня.

Вікторія Чирва

 

Facebook
Twitter
LinkedIn