Польща для біженців зі Слов’янська

22 квітня 2022 р. до Дніпра евакуйовано близько 300 співробітників Донбаського державного педагогічного університету зі Слов’янська, Інституту іноземних мов із Бахмута та університету в Сєвєродонецьку. Завдяки Фонду допомоги Україні для них закупили постільну білизну, одяг, дрібну побутову техніку та продукти харчування. Цю гуманітарну допомогу надала громадська організація «АРМТАЙМ» із Дніпра, яку очолює Мушег Геворгян.

Фонд допомоги Україні створили Польсько-українська господарча палата та Державна господарча палата. Донорами є бізнес-організації з країн Європейського Союзу, зокрема Польщі, польські підприємства та поляки – фізичні особи. Анна Шафранєць, Пшемислав Нємєць та Зенон Яскула – учасники спеціального випуску програми «Яка це мелодія», що вийшла в ефір 9 квітня, передали 14 120 злотих призу у Фонд допомоги Україні.

Першим бенефіціаром Фонду став Благодійний фонд польсько-українського партнерства, що діє у Києві. Наразі цей Фонд отримав від Фонду допомоги Україні пожертви на благодійну діяльність у сумі 955 тис. грн

(придбання медичних засобів, продуктів харчування, засобів захисту для пожежників  та бійців територіальної оборони).

Бенефіціарами матеріальної та фінансової допомоги від Фонду також є:

– пожежники з Харкова (придбання особистого спорядження);

– лікарні Херсона (придбання ліків);

– мешканці сільських об’єднаних територіальних громад поблизу Харкова (фінансові ресурси на закупівлю продуктів харчування на заході Україні);

– Торгово-промислова палата з Одеси (фінансові ресурси для гуманітарної допомоги);

– Військова адміністрація  Северодонецька (закупівля в Польщі та доставка 10 000 банок консервів відповідно до наданої специфікації);

– фонди з Жешува, Любліна та Щецина, які надають гуманітарну допомогу (кошти на закупівлю палива для гуманітарних транспортних засобів , закупівлю медичних товарів, функціонування місцевого приймального центру, проведення проекту соціальної та професійної адаптації біженців).

Польсько-українська господарча палата та Державна господарча палата закликають до солідарності з народом України, який бореться за свою та нашу свободу.

Фонд допомоги Україні співпрацює з перевіреними українськими та польськими партнерами, координує допомогу з обласними адміністраціями України. Завдяки цьому ми добре знаємо потреби і перераховані Вами кошти використовуються правильно.

Facebook
Twitter
LinkedIn