Поляки “ЗА” військову допомогу Україні

6.12.2021. На замовлення видання  “Rzeczpospolita” дослідницький центр SW Research запитав поляків, чи, на їхню думку, НАТО слід надавати військову допомогу Україні у разі агресії Росії.

Ось результати опитування, що проводилося з 30 листопада до 1 грудня серед 800 користувачів Інтернету віком понад 18 років:

  • 61,9% поляків відповіло “ТАК” на це питання;
  • 13% респондентів відповіло “НІ”;
  • 25,1% опитаних не має думки з цього приводу.

Результатів цих досліджень, а також геополітичних реалій, очевидно, не знає Марі Ле Пен, яка перебувала у Варшаві на з’їзді деяких правих партій з країн Європи. Лідер французького Національного об’єднання в інтерв’ю “Rzeczpospolita” заявила, що “Україна належить до сфери впливу Росії”.

На нашому порталі ми уникаємо політичних тем, але є ситуації, коли політика болісно нагадує про себе.

Тому я повинен сказати наступне:

  1. Гостинність не означає, що ми погоджуємося з гостем – Україна не належить до сфери впливу Росії.
  2. Моє глибоке занепокоєння викликає факт, що в ситуації конфлікту на кордоні Євросоюзу з Білоруссю, явно не без участі Росії, в ситуації, коли на українському кордоні з’явилося понад 90 тисяч російських солдатів, до Польщі запросили політиків, що симпатизують Росії.
  3. Любителям так званої історичної політики з правлячих кіл нагадую, що саме Юзеф Пілсудський дотримувався тези про те, що без вільної України не буде вільної Польщі. Прихильником протилконцепції був Йосип Сталін.

 Даріуш Шимчиха

Facebook
Twitter
LinkedIn