У Києві вшанували польські могили

1 листопада 2023 року. На Байковому кладовищі у Києві пройшла традиційна акція “Вдячність українців Польщі та полякам”. Учасники запалили десятки лампадок на могилах поляків, які знайшли місце останнього спочинку у Києві.

Акція була приурочена Дню всіх святих, коли католики вшановують своїх померлих предків. Учасники відвідали «польську» частину Байкового кладовища, де покоїться сотні поляків. Запалили лампадки на могилах поляків – художника Вільгельма Котарбінського, польських легіонерів, а також вшанували десятки місць поховання пересічних поляків на старому польському кладовищі.

Ініціатор акції «Вдячність українців Польщі та полякам» – відомий журналіст Дмитро Антонюк – стверджує, що подібні заходи важливі, особливо зараз, коли польсько-українські стосунки переживають не найкращі часи.

«Таким чином ми дякуємо Польщі та полякам за їхню допомогу та дружбу. Саме зараз, коли польсько-українські стосунки переживають певне охолодження, такі акції дуже своєчасні. Це дуже важливий момент, щоб показати, що ми пам’ятаємо про всі ті хороші речі, які робила і продовжує робити Польща. І хочемо, щоб наші добрі стосунки продовжувалися», – зазначив Дмитро Антонюк.

Вікторія Чирва

Facebook
Twitter
LinkedIn