Палата бере участь у відбудові

29 червня 2023. На загальних зборах членів Польсько-української господарчої палати було ухвалено Постанову щодо відбудови України.

Зміст Постанови:

«У 491-й день російської агресії ми висловлюємо свою солідарність з народом України, схиляємо голови перед жертовністю та героїзмом Захисників і Захисниць України. Твердо віримо, що стійкість, самоорганізація та патріотизм українського народу приведуть до перемоги над варварським агресором.

Захищаючи Україну, ми захищаємо фундаментальні цінності, важливі для Польщі, Європейського Союзу та міжнародної спільноти. Ми зобов’язуємося продовжувати надавати гуманітарну, економічну та військову допомогу, а також вживати конкретних заходів для відновлення України. Не чекаймо закінчення військових дій!

Ми звертаємося до держав-членів та інституцій Європейського Союзу із закликом якнайшвидше реалізувати три основні напрямки плану допомоги, запропоновані Президентом Європейської Комісії напередодні Лондонської конференції.  Ми переконані, що відбудова України наблизить  її до  відповідності критеріям членства в Європейському Союзі.

Звертаємося до органів державної влади Республіки Польща та органів місцевого самоврядування з проханням про системну підтримку України у плануванні відбудови, отриманні та обліку грошової допомоги, а також моніторингу якості реалізованих проектів.

Партнерство між багатьма гмінами, містами і регіонами Польщі й України вже слугує для усунення шкоди, завданої агресором. Закликаємо польських та українських підприємців до налагодження партнерської співпраці, яка дозволить спільно брати участь у відбудові України. Польсько-українська господарча палата продовжує розвивати проєкт “Праця для відбудови українського підприємництва”, орієнтований на органи місцевого самоврядування та сектор МСП.

У рамках соціальної кампанії “Партнерство та працевлаштування” наша Палата привертає увагу органів державної влади та бізнес-організацій до необхідності зміцнення людського капіталу, який є вкрай важливим для відновлення та розвитку України.

Польсько-українська господарча палата вже 30 років працює для розвитку Польщі та України, для поглиблення економічної співпраці між нашими країнами. Повномасштабна агресія Росії стала великим викликом для бізнесу. Ми дякуємо українським підприємцям за мужність і боротьбу з негараздами, а їхнім польським колегам – за солідарність і велику допомогу, яку вони надають українським мігрантам.

Слава Україні!»

  • Загальні збори Компаній-Членів ПУГП, що відбулися 29 червня 2023 року, затвердили звіт з діяльності Правління Палати за період 2019-2023 років.

  • Загальні Збори Компаній-Членів ПУГП обрали Раду Палати. Головою Ради стали: з української сторони – Олег Дубіш; з польської сторони – посол Ян Пєкло. Заступниками Голови Ради були обрані Вероніка Марчук та Дмитро Афтанас.

  • Рада Палати призначила Правління ПУГП на період 2023-2027 рр. Президентом з української сторони було призначено Володимира Литвина, а з польської – Яцека Пєхоту. Віце-президентами Палати на новий термін стали: Ельжбета Бодьо, Вікторія Яловенко, Анджей Дрозд, Сергій Євтушенко, Владислав Іванов та Даріуш Шимчиха.
Facebook
Twitter
LinkedIn