Світовий банк за Prozorro

15.12.2022. Світовий банк рекомендує систему Prozorro для проведення тендерів на проєкти відбудови України.

Як повідомило Міністерство економіки України, електронна система публічних закупівель Prozorro, зокрема, каталоги Prozorro Market, відповідає вимогам до електронних закупівель, що фінансуються Світовим банком.

«Агентства-виконавці проєктів у рамках операцій, що фінансуються Світовим банком, можуть використовувати систему електронних закупівель та Prozorro Market для тендерів, які вимагають використання національних процедур закупівель з бюджетним порогом до 5 млн євро», — зазначив Аруп Банерджі, директор регіону Східна Європа Банку.

Водночас експерти Світового банку представили список рекомендацій щодо поліпшення системи. До них відноситься, зокрема, механізм оскарження.

Як повідомило Міністерство економіки, використання системи згідно з вимогами Світового банку буде можливим у березні 2023 року.

Крім того, розглядається можливість адаптації системи Prozorro до конкретних потреб у придбанні спеціальних «товарів» для відновлення України, таких як послуги консультантів, проєктні та архітектурні роботи.

«Позиція Світового банку така, що починаючи з 2023 року Prozorro має використовуватися у всіх проєктах відбудови, які фінансує цей банк»,  – підкреслюють в Мінекономіки.

(Ред.)

 

Facebook
Twitter
LinkedIn