Українки пересідають на фури

15 липня 2024 року. Все більше компаній в Україні нарікають на брак працівників чоловічої статі через мобілізацію, прагнення уникнути призову або міграцію. І оскільки чоловіків на ринку праці значно поменшало, їх готові замінити жінки.

Традиційно існує близько 450 спеціальностей, в яких заборонялося працювати жінкам через важкі та шкідливі умови праці, зокрема у галузях металообробки, будівництва, залізничного транспорту тощо. Україна не була винятком до 2017 року, коли цей поділ професій за статтю було скасовано. Але стереотипи щодо питомо «жіночих» або «чоловічих» професій, звісно, нікуди не поділися.

Та все змінила війна, через яку десятки тисяч чоловіків були мобілізовані, що спричинило серйозний брак спеціалістів у традиційно «чоловічих» професіях – у будівництві, на промислових виробництвах в агросекторі. Роботодавці швидко зорієнтувалися – вони готові залучати жінок на такі посади, безкоштовно їх навчати та надавати різні преференції.

Певні програми надає і Державна служба зайнятості – там діють програми перекваліфікації та так звані ваучери на навчання. Завдяки цьому сотні українок змогли вивчитися на такі професії, як машиніст котельні, водій громадського транспорту, верстатник, електрозварювальник і навіть тракторист, електромонтер, слюсар-ремонтник та сапер.

Через брак працівників в українських містах, зокрема, Києві, з’явилися проблеми із громадським транспортом. Так, через брак машиністів метрополітену збільшився інтервал руху між поїздами метро. А нестача щонайменше 30% водіїв автобусів призводить до колапсу транспортної системи.

Все частіше можна знайти оголошення про те, що компанії готові безкоштовно навчати жінок азам професії. Наприклад, так можна отримати професію водія вантажівки і навіть величезної фури.

Ще одна професія, де ще донедавна жінкам заборонялось працювати – шахтар. Однак з початком війни довелося переглянути і це рішення: на вугільних шахтах як на Сході, так і на Заході України працює все більше жінок. Роботодавці задоволені, що можуть компенсувати брак робочої сили та дивуються мужності українок, а самі працівниці оцінили головну перевагу небезпечних професій – порівняно висока зарплата.

Спеціалісти стверджують, що цей підхід задовольняє як роботодавців, так і самих жінок. Адже рівень безробіття серед жінок значно вищий – в тому числі, через певні обмеження їхньої професійної діяльності та усталені стереотипи. Тому вони охоче опановують раніше недоступні для себе професії. І, не виключено, дадуть фору чоловікам.

Психологи та соціологи вже дослідили це явище та зробили певні висновки. Серед очевидних плюсів – заповнення прогалин на ринку праці, стимулювання економіки, є ще один.

Спеціалісти відзначають скорочення традиційного розриву «чоловічих» та «жіночих» зарплатах. Не секрет, що різниця між заробітками чоловіків та жінок становить від 19% до 30% – не на користь ніжної статі, попри те, що вони перебувають на ідентичній посаді та виконують ті ж самі обов’язки.

Ще один беззаперечний плюс – руйнування стереотипів про те, що є суто чоловічі професії, куди жінкам заборонено доступ. Нарешті Україна доходить до очевидної думки, що пані так само можуть водити автобус чи працювати електрозварювальниками.

Втім, не обходиться і без проблем. Насамперед, у компаніях, куди на місце мобілізованого чоловіка беруть жінку, чесно попереджають: посада за нею зберігається до демобілізації основного працівника. Відповідно, коли чоловік повернеться з фронту, працівницю, яка його заміщала, можуть звільнити. Крім того, не варто забувати, що значний відсоток українських чоловіків, намагаючись уникнути мобілізації, офіційно не працевлаштований. Але після закінчення воєнного стану ситуація може змінитися, і тоді жінки знову будуть усунуті від професій, де традиційно вважається чоловіки є більш ефективною робочою силою.

Психологи також називають ще один негативний момент – стрес для самої жінки. Нещодавно вибухнув скандал із працевлаштуванням жінки на посаду машиніста потягу метрополітену. Потенційний роботодавець сказав їй прямо: ми на цю посаду воліємо брати чоловіків, бо «жінка навіть у кабіну машиніста не зможе залізти». З цим негативним сприйняттям українки стикаються і в інших професіях. Тому роботодавцям, які прагнуть, аби жінка повноцінно замінила чоловіка на певних посадах, потрібно підтримати її та максимально полегшити адаптацію.

Вікторія Чирва
Image by Vilius Kukanauskas from Pixabay

Facebook
Twitter
LinkedIn