Україна готується до фінансових змін

10 червня 2024 року. Пересічні українці активно обговорюють можливі зміни податкового законодавства. У низці ЗМІ подають розрахунки, наскільки підвищиться ПДВ, військовий збір та акцизи? Експерти виступають зі своїми прогнозами з приводу катастрофічного дефіциту бюджету майже у 200 млрд грн. Чи все так безнадійно? На ці питання виданню «Телеграф» відповів у розлогому інтерв’ю голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев.

Він підтвердив, що фінансова ситуація в країні, що стримує російського агресора, наразі складна. Адже 60% видатків бюджету спрямовують на безпеку й оборону. Гетманцев стверджує, що наразі готується низка заходів, спрямованих на залагодження проблеми. Зокрема, Для цього, направили гроші з дорожнього фонду до загальної скарбниці, перенаправили військовий ПДФО з місцевих до центрального бюджету, запровадили додаткове оподаткування надприбутків банків. І ці заходи дозволили отримати додатковий ресурс у 200 мільярдів гривень.

Про пошук фінансових резервів на перспективу

Данило Гетманцев не тільки покладає надії на подальшу детінізацію бізнесу, а оперує розрахунками.

«По платежах, які контролює ДПС, по загальному фонду держбюджету ми отримали фактично, якщо порівнювати рік до року, більше на 47,1%. Це плюс 141 мільярди гривень за 5 місяців 2024-го, порівняно з 5 місяцями 2023 року. Якщо порівнювати 5 місяців 2024-го з 5 місяцями 2021-го, тобто часу, коли все було нормально і ВВП насправді був більший, ніж зараз (в доларах), то ми отримали плюс 83,4%, або плюс 200 мільярдів грн.

Як влада сподівається отримати гроші від виведення бізнесових структур з тіні? Насамперед – запровадження реєстраторів розрахункових операцій, відновлення штрафів за їх невикористання. І, безперечно, наголошує Гетманцев, знайти важелі для припинення системного зловживання з ПДВ.

Про військові видатки

Це ще oдин серйозний виклик для фінансової системи країни. Бо, зауважує голова комітету, бюджет верстався з огляду на оптимістичний сценарій військових дій. І Україна, і союзники прогнозували уповільнення військових дій. Однак все обернулося зворотним процесом: лінія зіткнення розширюється, зростає потреба у кількості бригадних оборонних формувань, яке лягає додатковим тягарем на державні кошти.

 

Данило Гетманцев прогнозує секвестр бюджету. Хоча, на його думку, скорочення видатків – надто болюча тема. «Насправді там нема чого скорочувати, щоб покрити потреби Міністерства оборони. Непорівнянні цифри. Скорочувати можна мільярди, можливо, десятки мільярдів, хоча це також проблема. А в Міністерстві оборони потреби на сотні мільярдів».

У Комітету ВР намагаються знайти рішення, аби уникнути секвестру. Однак якщо не вдасться цього зробити, постраждає не тільки оборона країни, а й «соціалка». Можуть зменшити видатки на освіту, медицину, культуру та спорт.

Про ризики на найближчу перспективу

В інтерв’ю Гетманцев торкнувся ризиків на наступний 2025 рік. Найголовніший – ризик ритмічності надходження зовнішньої допомоги. «Зараз маємо планові потреби на наступний рік понад 32 мільярди доларів. З цих 32 мільярдів ми маємо непідтвердженими 15. До того ж, як ми бачимо, істотно зростають потреби армії. Тобто це великі гроші, “твердих” джерел отримання яких на сьогодні у нас поки що немає», – зауважує депутат і не приховує, що у рік наступний фінансисти дивляться з тривогою.

Чи зможуть перетворити російські активи у надійні фінансові інструменти, позитивної відповіді Гетманцев не дав. Хоча й розраховує, що тут криється резерв у 15 млрд. доларів. Над цим, зауважує голова комітету, доведеться працювати.

Про ймовірне підвищення податків

Комітет Данила Гетманцева поки що не має чітких розрахунків, наскільки можуть підвищитись певні податки.

«Іноді здається, що суспільство перебуває в парадигмі, чи підвищувати податки, чи не підвищувати. А такої парадигми у нас насправді немає. Бо якщо не буде чим фінансувати армію, не буде снарядів, не буде зброї – росіяни будуть під нашою столицею, наприклад. Або ми – щоб цього не допустити – все ж таки підвищимо податки, і так всі разом власним коштом профінансуємо ці снаряди»,- резюмує нардеп.

Однак, додає Гетманцев, без змін основних податків, які позитивно вплинуть на бюджет, уряду точно не обійтись. А основні джерела наповнення державної казни – незмінні: податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, податок на додану вартість, акцизи. «До речі, акцизи ми вже змінюємо, два законопроекти ухвалені в першому читанні», підкреслює Гетманцев.

Про несподівані аспекти бронювання

Голова парламентського комітету поділився досить неординарною ідеєю з мобілізації, яку обговорює влада. Це надання бронювання від мобілізації для окремої категорії військовозобов’язаних – бенефіціарів приватних компаній. На практиці це означає, що власники бізнесу можуть стати «недоторканними» для ТЦК. Чи ухвалять цю неоднозначну ідею, Гетманцев не береться прогнозувати. Не виключає, що таку новацію може спіткати доля іншої ідеї – економічної мобілізації, тобто бронювання за гроші. У ОП погодились, що ця ідея має виключно дискримінаційний характер. Чи спрацює спеціальна броня для власників компаній – питання відкрите.

Вікторія Чирва
Zdjęcie dodane przez Karolina Kaboompics

Facebook
Twitter
LinkedIn